2013 Forster Központhoz EEMÖF utasítása szerinti kérelem

Mai napig nem érkezett válasz

 

From: Ybl Egyesület [mailto:ybl.egyesulet@gmail.com]
Sent: Sunday, June 23, 2013 9:21 AM
To: Cselovszki Zoltán Elnök
Subject: Ybl_Bicentenárium

Tisztelt Elnök Úr!

Hivatkozással az alábbi levelezésre és a csatolt EEM kulturális Főosztálytól érkezett levélre, amely szerint abban foglaltak értelmében a 2014 Ybl Bicentenárium – Magyar Építészet Éve Emlékévvel kapcsolatban forduljak T. Elnök Úrhoz, Tisztelettel kérem az alábbiakat.

Az u.n. KÖH védett Ybl épületek listájának módosítása, felülvizsgálata, megküldése – bár akkor az L. Simon L. államtitkár úr szabta, november 15-i határidőhöz képest későnek bizonyult az ígért 2012.dec.15-i határidőre – a mai napig sem érkezett meg.

Ismételten kérjük szépen, Fekete J. Csaba és Győr Attila munkatársaitól 2 éve megkapott, s az yblbicentenárium.hu honlapon „KÖH által védett Ybl épületek” menüpontnál fennlévő lista korrigálását.

Szakmai segítség hiányában, legjobb tudásunk szerint a honlapra feltettük az Ybl építményeket, meglévő épület – lebontott épület – elpusztult épület bontásban.

Mai napig nem sikerült szakmai segítséget kapnunk – a művészettörténeti szakma három generációjának írt kérelmeink ellenére – ennek szakmai véleményezésére. Tisztelettel kérjük ezen listák leellenőrzését is.

Ismételten kérnénk Tisztelettel, a Forster Gy. N. Ö. Sz. Központ Fotótára és Építészeti Tervtára Ybl anyagából néhány fotó és terv honlapra kerülését. Amennyiben nincs digitálisan, Tisztelettel kérnénk szíves engedélyezését, hogy lefényképezhessük, természetesen az elkészült képek Forster Központ rendelkezésére bocsájtásával.

Tisztelt munkatársa, Ritoók Pál úr bizonyára tájékoztatja T. Elnök Urat az Ybl Bicentenárium Munkaüléseiről. A következő szeptember 24-i ülésre, a teljes, saját és kapcsolódó intézmények szervezett programjait, összehangolt kronológiában el kell készítenie az Ybl Egyesületnek.

A saját szervezésű programjaink között szerepel a Lónyai kastély-Tuzsér, Károlyi kastély- Füzérradvány,s a Cziráky kastély-Lovasberény bemutatása. Tisztelettel kérem szíves segítségét, hogy ezen programjainkkal kapcsolatban melyik munkatársához fordulhatok egyeztetés miatt.

Szíves engedélyezését és segítségét előre is megköszönve;

Tisztelettel Szmodits Julia elnök
Ybl Egyesület
közhasznú szervezet

 


From: Ybl Egyesület [mailto:yblegyesulet@gmail.com]
Sent: Saturday, January 19, 2013 6:17 PM
To: Cselovszki Zoltán Elnök
Subject: Ybl_kérés

 

Tisztelt Elnök Úr!

Remélve, hogy megkapta az yblbicentenarium.hu tárgybani levelemet, sajnos sem az ígért 2012.dec.15-i határidőre, sem a mai napig semmit nem kapott az Egyesület a bicentenáriumi honlappal kapcsolatban. Továbbiakban nem szeretném terhelni az Ybl Bicentenáriummal kapcsolatban T. Elnök Urat.

Talán ajánlatos lenne, ha T. Elnök Úr, a Forster Központ munkatársai közül egy kapcsolattartó munkatársat szíveskedne megnevezni, akivel közvetlenül tudnék együttműködni az ügyben.

Köszönettel,Tisztelettel, Üdvözlettel Szmodits Julia
elnök
Ybl Egyesület
közhasznú szervezet

Kövessen minket!

Képeinkből

Virtuális séták

YBL MIKLÓS (1814 – 1891) ARCHÍVUM