Ybl Díj átadás BM TÉÖ H.ÁT 2012

 

„Ybl díj átadás a zsaruk gyűrűjében

Mindenekelőtt gratulálunk a 2012-es Ybl-díjasoknak, akik: Csernyus Lőrinc, Eleőd Ákos, Gelesz András, Krizsán András és Szabó Tamás János! A díjátadás körülményei idén kissé furcsák voltak – ha a mellékelt képről nem művészeti díj átadására asszociál, nem az olvasóban a hiba.

Rendőrök, tűzoltók, büntetésvégrehajtásiak, nemzetbiztonságiak és építészek vártak kitüntetésre március 14-én a Belügyminisztérium márványaulájában. Az öt építésznek az életmentők és az ágazati kitüntetések között szorítottak helyet. – Visszasírjuk a tavalyi, művészeti díjak előtti átadást! Kár, hogy a díjátadás jelenlegi rendjébe az nem fért bele, hogy a szokott néhány mondatos méltatás elhangozhasson. Úgy tűnik, ez volt az ára annak, hogy a díjat a miniszter adja át – ami persze jó dolog, mindenképp a díj rangját emeli. Kár, mert mind az öt kitüntetett valóban a szakma elismert, nagyformátumú egyénisége, még szerencse, hogy – legalábbis szakmai körökben – nem kell bemutatni őket – az Ybl-díj bizottság tehát jól dolgozott. Azt rebesgetik egyébként, jövőre a díjátadás már eleve a Magyar Művészeti Akadémiához kerül, így talán utoljára kerül sorok zsaruk gyűrűjében az Ybl-díj-átadásra.

A hivatalos sajtóközlemény:

Ybl Miklós-díj 2012

Belügyminisztérium, Sajtóosztály

Az 1953-ban alapított és 1992-ben újraszabályozott Ybl Miklós-díj átadása március 15-e megünnepléséhez kapcsolódik. Ez a legrangosabb magyar építészeti kitüntetés, amely a hazai környezet építése, alakítása és értékmegőrzése érdekében kifejtett alkotó tevékenységért adományozható.

A bronz emlékéremmel, oklevéllel és pénzjutalommal járó díjakat dr. Pintér Sándor belügyminiszter adta át március 14-én, a Belügyminisztérium Márványtermében.”

  Forrás: www.tervlap.hu Csépé 2012.március 14.

Kövessen minket!

Képeinkből

Virtuális séták

YBL MIKLÓS (1814 – 1891) ARCHÍVUM